S těmito pomocníky zvládnete vyrobit i divadelní kulisy

Zejména u velice namáhaných křesel a židlí v divadelních sálech nebo zasedacích místnostech je zapotřebí zvolit skutečně kvalitní potahové látky. Kromě odolnosti musejí být také příjemné na dotek. § Pokud by se jednalo o drsnou látku, která i přes oblečení působí jako kartáč, pak by se našim hostům nebo posluchačům asi dobře nesedělo.
osm křesílek
V současné době výrobci přinášejí celou řadu různých látek v různých barvách a různé kvalitě. Pro výrobu nebo opravu nábytku je ale zapotřebí celá řada různých pomůcek, bez kterých se čalouník prostě neobejde. V současné době jsou velmi využívané polyuretanové pěny, které se dobře osvědčily jako výplně židlí, křesel i polštářů. Velkou oblibu získávají takzvané paměťové pěny, které jsou nejen pohodlné, ale jsou také doporučovány ze zdravotního hlediska.
vycpané zvíře
§ Pro domácí použití i pro profesionální účely slouží jeden pomocník, který ušetří čas i práci.

§ Čalounická sponkovačkaje univerzálně použitelná.
Můžete s ní nejen opravovat a vyrábět nábytek všeho druhu, ale ušetří námahu při výrobě hraček. Dobře se také osvědčila při opravách nebo výrobě divadelních scén a kulis.

Co se nesešije, to se slepí

Je jasné, že ne vše se dá spojit jen pomocí spon. Někdy je zapotřebí použít i lepidlo. Vysokoproduktivní kontaktní nechlorované lepidlo slepí skutečně vše.
§ Můžete se na něj spolehnout při spojování
o dřeva
o kovů
o gumy
o textilií
o plastů
o kartonu
o polyetylénu
o dekorativního laminátu.
polštář na pohovce
Slepí dokonce i beton.Například při výrobě hraček nebo některých dekorativních předmětů určitě uvítáte, že lze přilepit i pěnový polystyren na jiný typ materiálu. V tomto případě je ale pro dobrý výsledek nutné nanést lepicí hmotu jen na druhou lepenou plochu a po zavadnutí přitlačit obě plochy k sobě.
§ Dobré výsledky přináší i při lepení podlahovin a podlahových soklů a lišt.